Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Liderii coaliției de guvernare au decis actualizarea legislației pentru indexarea contractelor ca urmare a exploziei preţurilor la materialele de construcţii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2021

Ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții, coaliția de guvernare a decis, luni, actualizarea legislației astfel încăt să fie permisă indexarea valorii contractelor, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

„Am discutat un subiect foarte important şi trebuie menţionat pentru că trebuie să ştie autorităţile locale, constructorii. Ştiţi foarte bine că, nu numai în România, în Europa ne confruntăm cu un val de creştere a preţului materialelor de construcţii şi am luat decizia să îmbunătăţim legislaţia astfel încât să permitem actualizarea valorii contractului în funcţie de creşterile efective ale preţului materialelor de construcţii. Este vorba de modalitatea de indexare a valorii contractelor ca urmare a creşterii preţului la materialele de construcţie şi aici este vorba de nişte creşteri fără precedent atât la fier beton, la lemn, la cupru, la agregate, balast şi toate celelalte materiale de construcţii pentru că altfel există riscul ca foarte mulţi constructori să nu poată să-şi finalizeze obiectivele de investiţii fără un mecanism corect de indexare a valorii contractelor”, a declarat Ludovic Orban, după ședința coaliției de guvernare.

Potrivit Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, în cursul primului trimestru, au fost înregistrare, la nivelul Uniunii Europene, creşteri ale preţurilor la oţel –  de 110% în Italia, de 70% în Germania şi Franţa, 64% în Spania, iar în România de 70%.    La bitum creşterea a fost de circa 15%. Preţul cimentului a crescut şi el cu 10%, lemnul s-a majorat cu peste 20%, iar produse din polietilenă au înregistrat o creştere de peste 40%. La acestea se adaugă scumpirea carburanţilor cu 34%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW