Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Liderii Alianței USR PLUS s-au întâlnit cu premierul României/Discuții despre alegerile în două tururi, anularea recursului compensatoriu, desființarea secției speciale și impozitarea pensiilor speciale

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Liderii Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, s-au întâlnit, vineri, cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta care sunt prioritățile Guvernului pentru perioada următoare.

Potrivit unui comunicat de presă, liderii USR PLUS și premierul Ludovic Orban au acceptat să se întâlnească periodic, iar Alianța va sprijini Guvernul pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor comune.

Discuțiile dintre ce doi lideri ai Alianței USR PLUS și prim-ministrul Orban au avut ca teme reintroducerea alegerilor în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene, anularea recursului compensatoriu, desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor electorale privind diaspora, impozitarea pensiilor speciale, modificarea radicală a PNDL, stoparea tăierilor ilegale de lemn, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiții, alegerile anticipate.

„Am susținut guvernul PNL pentru îndeplinirea unor obiective critice pentru societatea românească astăzi, nu pentru funcții sau alte beneficii. E normal să avem întâlniri cu premierul și să discutăm cele mai bune soluții pentru îndeplinirea acestor obiective, importante pentru cetățeni. Responsabilitatea noastră primară e către cei care ne-au trimis în Parlament și asta ne obligă să comunicăm cu guvernul. Asta nu înseamnă că PNL sau premierul primește un cec în alb”, a declarat Dan Barna.

„Am discutat cu premierul Orban despre prioritățile pe care ni le-au transmis alegătorii noștri. Sunt lucruri la care oamenii țin și de la care trebuie să înceapă orice fel de construcție. Am stabilit să monitorizăm realizarea acestor deziderate și să avem întâlniri periodice cu prim-ministrul Orban. Ne-am arătat disponibilitatea de a veni și cu soluții pentru deblocarea acestor probleme“, a declarat Dacian Cioloș.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW