Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Lideri marcanți ai Pro România se alătură PNL. Ponta: sperăm să influențeze în bine actul de guvernare

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu și alți 14 membri ai partidului Pro România au demisionat, joi. În urma acestor decizii, Victor Ponta a transmis mulțumiri celor 16 membri care au demisionat din partid, susținând că le respectă „decizia de a se alătura PNL”.

Membrii care au demisionat susțin că proiectul Pro România s-a abătut de la direcția pe care o avea, schimbându-și doctrina și idealurile. Aceștia au transmis că se angajează să îndeplinească în continuare politicile și măsurile de care România are nevoie.

”Iniţial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluţie susţinută spre o altă direcţie, schimbându-se doctrina şi idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus”, au spus demisionarii, într-un comunicat de presă citat de news.ro.

Președintele Pro România a transmis că respectă decizia membrilor care au demisionat, de a se alătura PNL și speră să influențeze în bine actul de guvernare.

„Le mulţumesc foştilor noştri colegi pentru tot ce am realizat împreună în ultimii ani în politică. Le respectăm decizia de a se alătura PNL şi sperăm să influenţeze în bine actul de guvernare – dar majoritatea covârşitoare a membrilor echipei Pro România dorim să rămânem pe propriul nostru drum. Pro România merge mai departe ca un proiect alternativ de modernizare a politicii de centru stânga, pro european şi pro dezvoltare, în egala măsură critic la adresa PNL şi PSD! Suntem Pro România şi ţinem doar cu România!”, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.

Lista membrilor care și-au dat demisia:

Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
Mircea Banias – Deputat, Vicepreşedinte PRO Romania şi Coordonator Constanţa
Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj
Georgian Pop – Deputat
Răzvan Mitu – Fondator, Vicepreşedinte PRO România şi Coordonator Bucureşti
Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreşedinte PRO România
Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret Bucureşti
Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa
Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara
Silvian Dan – Coordonator Olt
Gigi Danuţ Feţeanu – Coordonator Sibiu
George Manciu – Coordonator Sector 2
Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4
Dan Marian – Coordonator Sector 5

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW