Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Licitație pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe calea ferată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2021

CFR SA a lansat, joi, o licitație pentru lucrări de întreținere între stațiile Cilibia și Făurei, în vederea ridicării restricțiilor de viteză și creșterea vitezei de circulație la 120 km/h, pentru trenurile de călători.

Lucrările vor fi efectuate între stațiile Cilibia – Făureri, pe firul II, de la km 148+700 la 167+700.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de întreținere este de 26 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat, alocate CFR SA pentru anul 2021, iar durata contractului de execuție a lucrărilor va fi de 250 de zile.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 05.05.2021.

Cătălin Drulă vrea o schimbare de optică pentru calea ferată

Cătălin Drulă a anunțat în prima sa conferință de presă în calitate de ministru al transporturilor, pe 15 ianuarie, că își dorește îndreptarea investițiilor în sectorul feroviar și spre proiecte mai mici, de reabilitare a infrastructurii existente, astfel încât să fie ridicate restricțiile de viteză.

„Politica investițională a României a fost în ultimii 15 ani s-a bazat pe investiții mari într-un singur coridor, Constanța – Curtici. Au fost proiecte ample de reconstrucție completă, în valoare de miliarde de euro. Concentrarea pe un singur coridor a lăsat restul rețelei să se degradeze, pentru că alocările au fost insuficiente”, a declarat Cătălin Drulă, la momentul respectiv.

Sursa foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW