Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Licitația pentru reabilitarea malurilor Lacului Herăstrău, la un pas de finalizare. Când ar putea fi gata lucrările

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2023

Înfățișarea Parcului Herăstrău „Regele Mihai” s-ar putea schimba radical. Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB) din cadrul Primăriei Capitalei este foarte aproape de a finaliza licitația pentru consolidarea malurilor Lacurilor Herăstrău, aflate într-o stare avansată de degradare. Singura ofertă înscrisă, aparținând asocierii Dimar – Consitrans, a trecut în etapa de evaluare financiară, ultimul pas procedural înainte de a fi desemnată câștigătoare. 

Parcul Herăstrău se află în prezent într-o stare deplorabilă. Cele mai mai probleme sunt legate de aleile din jurul lacului, crăpate din cauza faptului că apărările malurilor se află într-o stare precară.

Protecțiile malurilor au suferit degradări majore din cauza multitudinii factorilor ce au avut efect nefavorabil asupra stabilității și rezistentei acestora, cum ar fi: ciclurile de secare si umplere a lacurilor infiltrațiile din lac în malurile acestuia ce au antrenat particulele fine printre rosturile plăcilor de beton, arborii ce au crescut în imediata vecinătate a malurilor, vechimea elementelor de susținere de aproximativ 60 ani.

Când ar putea fi finalizate lucrările

Practic, până să intervină la repararea aleilor, Primăria Capitalei este obligată să intervină pentru consolidarea malurilor. Licitația lansată în acest sens este foarte aproape de finalizare. Unicul ofertant, asocierea Dimar – Consitrans, s-a calificat în etapa de evaluare financiară, termenul pentru desemnarea câștigătorului fiind 30 mai. Urmează apoi o perioadă de 10 zile pentru depunerea unor eventuale contestații, iar apoi ALPAB poate demara procedurile pentru încheierea contractului.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni, inclusiv proiectare, calculat din momentul emiterii ordinului de începere. Prin urmare, dacă constructorul va respectat înțelegerea, malurile Lacului Herăstrău ar trebui să fie consolidate în vara anului viitor.  Contractul este estimat la 51,1 milioane lei fără TVA.

Inquam Photos / Oana Pavelescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW