Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, publicată marți. Cătălin Drulă: Promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 iunie 2021

Cătălin Drulă a anunțat că licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză ce va face legătura dintre Craiova și Lugoj a fost publicată, marți, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. 

CNAIR a publicat, marți, în SEAP, proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate „DRUM DE MARE VITEZĂ CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – LUGOJ””.

Ministrul Transporturilor susține că lungimea estimată a drumului de mare viteză va fi de aproximativ 250 de km și că profilul drumului va rezulta din analiza cost-beneficiu, putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului.

Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul „preliminary design” (proiect tehnic „preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a adăugat Cătălin Drulă.

Prețul estimat pentru elaborarea studiului de fezabilitate este cuprins între 107 de milioane de lei și 127 de milioane de lei. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Mai multe detalii pot fi accesate aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW