Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Licitația pentru construirea Magistralei 6 de metrou 1 mai – Tokyo, câștigată de o asociere de firme din Turcia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 iulie 2021

Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.s. – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S a fost desemnată câștigătoare de Metrorex la licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor la structura Magistralei 6 de metrou 1 mai – Tokyo (Băneasa), relatează Club Feroviar.

Prețul oferit de asocierea din Turcia este de 1,26 miliarde lei fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul de stat.

Magistrala 6 de metrou 1 mai-Tokio va avea șapte stații: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

În prezent, Alsim Alarko derulează în România lucrările la loturile 1 și 2 ale autostrăzii A0 Centura București sud, ritmul de lucru fiind rezonabil.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Cătălin Drulă nu agreează continuarea proiectului până la Aeroportul Henri Coandă

Deși planul inițial prevedea continuarea proiectului până la Aeroportul Henri Coandă, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, nu agreează această variantă, în condițiile în care nici Comisia Europeană nu a aprobat finanțarea. Oficialul susține că, în varianta actuală a proiectului, călătorii ar fi trebuit să se deplaseze 3 km cu un autobuz între stația de metrou și terminalul planificat să fie realizat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW