Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Lia Savonea cere SIIJ și Inspecției Judiciare să facă verificări în cazul crimei din Olt/ Licu: Fata putea trăi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 26 iulie 2019 Etichete: , , ,

Lia Savonea cere SIIJ și Inspecției Judiciare să facă verificări în cazul tragediei din Caracal. Bogdan Licu, procurorul general al României, spune că „fata ar fi putut fi în viață”, dacă se acționa la timp.

A trecut o perioadă lungă, câteva ore, din momentul în care a fost identificată locația în care se afla asasinul până în momentul în care s-a efectuat percheziția. Constituția României permite ca atunci când viața unei persoane este pusă în pericol să se poată interveni de către organele statului fără autorizația judecătorului. Aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. E posibil ca în această perioadă fata să fi fost în viață”, a declarat Licu, la Digi24.

Comunicatul CSM

„Față de informațiile semnalate de mass-media cu privire la cauza penală privind decesul unei tinere din județul Olt, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecției Judiciare și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție efectuarea tuturor verificărilor necesare cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a exercitat supravegherea activității de cercetare penală în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare, precum și cu privire la modul de soluționare a cererilor înregistrate pe rolul Judecătoriei Caracal în această cauză.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW