Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Legea privind starea de alertă, pe ordinea de zi a şedinţei Senatului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 12 mai 2020 Etichete: , , , ,

Mai sunt câteva zile și decretul care a instituit starea de urgență pe teritoriul României va expira. Legea privind starea de alertă se află, marţi, pe ordinea de zi a Senatului.

Proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 va fi dezbătut în procedură de urgenţă, Senatul fiind prima Cameră sesizată..

Înainte să intre pe ordinea de zi, parlamentarii din Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări trebuie să întocmească anterior raportul.

Starea de alertă pe teritoriul României urmează să fie instituită după 15 mai.

Legea cuprinde unele măsuri temporare sau măsuri graduale pe care autorităţile le pot lua după ridicarea stării de urgență.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern prevede ”instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale”.

Măsurile vizează sectorul economic, domeniul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, transportului şi infrastructurii, dar şi domeniul educaţiei.

Şeful Cancelariei premierul, Ionel Dancă, a anunţat, luni, după şedinţa de Guvern, măsurile incluse în proiectul de lege privind starea de alertă.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW