Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Digitalizării anunță că legea privind „deep fake-ul” va intra la vot în Parlament

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 9 februarie 2024 Etichete:

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a anunțat că legea privind „deep fake-ul” intră în dezbatere săptămâna viitoare, în Parlament.

Săptămâna viitoare va fi supusă la vot o inițiativă legislativă care propune sancțiuni pentru creatorii și distribuitorii de conținut „deep fake”.

„Cei care creează astfel de conţinut, fără să scrie explicit pe cel puţin 15% din suprafaţa clipului video sau a fotografiei că este un clip video artificial generat de un soft de inteligenţă artificială generativă, riscă inclusiv închisoare până la doi ani (…). Cei care fac riscă – pe lângă amenzi – inclusiv închisoare. Cei care distribuie un astfel de conţinut, ştiind că este unul care nu reflectă realitatea, riscă să fie amendaţi cu sume între 600 de lei şi 90.000 de lei”, a afirmat Bogdan-Gruia Ivan.

Potrivit Digi24, acesta a punctat că a fost asumat atacul cibernetic la serverele Camerei Deputaţilor de câteva grupări de hackeri din afara ţării, doar una fiind cea care le-a şi realizat şi va răspunde în faţa legii.

„De acum patru zile a fost anulată şi revendicarea, au fost şterse şi toate acele fişiere cu informaţii, mare parte dintre ele publice, cu excepţia documentelor de identitate personală (…) cartea de identitate a premierului şi a liderului UDMR, în urma diligenţelor făcute de statul român”, a mai spus Bogdan-Gruia Ivan.

Acesta a mai menţionat că România are una dintre cele mai puternice sisteme de cibersecurity din Europa.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW