Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Legea prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de la Romexpo a trecut de Senat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Legea prin care Camera de Comerț și Industrie primește cu titlu gratuit de la stat terenul de 46 de hectare unde se află complexul Romexpo a trecut de Senat. Proiectul a fost votat miercuri, 10 noiembrie, în plenul Senatului, cu 81 voturi pentru, 38 contra şi 2 abţineri. Senatorii PNL-PSD-UDMR sunt cei care au votat favorabil, parlamentarii USR votând împotrivă, după cum au anunțat în repetate rânduri.

Marți, 9 noiembrie, legea a primit aviz favorabil în Comisia Economică, ultima Comisie care trebuia să dea un raport pe proiectul legislativ, înainte de votul din plenul Senatului.

Dacian Cioloș a scris pe contul său de Facebook, la scurt timp după vot, că „megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern”.

„Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea.

De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un „program de reabilitare urbană”, în fapt, un proiect imobiliar gigantic.

USR s-a opus și se opune unei asemenea operațiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului. De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiției s-au opus unui asemenea demers. Chiar și din opoziție, vom face tot ce ține de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, a mai scris pe rețeaua socială liderul USR.

Senatorii USR au precizat încă de dimineață că proiectul a apărut pe ordinea de zi suplimentară a Senatului.

„Cadou de sute de milioane de euro din partea frăţiei PNL-PSD pentru dezvoltatorii imobiliari! PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone al Bucureştiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, au precizat aceștia.

Proiectul merge mai departe la votul final din Camera Deputaților.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte un proiect imobiliar pe terenul Romexpo, potrivit Hotnews.

Iulian Dascălu ar dori să construiască în incinta Romexpo 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW