Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Legea pentru implementarea rețelelor 5G, promulgată de președintele Klaus Iohannis

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Legea pentru implementarea rețelelor 5G a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 iunie 2021, decretul pentru promulgarea Legii privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G (PL-x 161/21.04.2021)”, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe 15 aprilie, Guvernul a aprobat și trimis către Parlament proiectul de Lege pentru dezvoltarea rețelelor de internet 5G în România, ce a fost adoptat pe 7 iunie.

Inițiativa prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Adoptarea Legii pentru implementarea rețelelor era obligatorie pentru lansarea licitației 5G, a explicat senatorul Alina Gorghiu.

În cazul unui producător al cărui aviz CSAT este negativ, tehnologiile, echipamente și softurile acestuia pot fi utilizate pentru o perioadă de până la 5 ani, în cazul echipamentelor din nucleul rețelei și până la 7 ani, pentru celelalte echipamente din rețea, perioadă ce se calculează de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook, pe 7 iunie.

Proiectul de lege poate fi consultat aici.

Sursă foto: Presidency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW