Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Legea pentru implementarea rețelelor 5g, adoptată de Senat în calitate de for decizional / Alina Gorghiu: Riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale vor fi reduse

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Legea pentru implementarea rețelelor 5G a fost adoptată luni de Senat, în calitate de for decizional, și urmează să fie trimisă la Palatul Cotroceni pentru a fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, potrivit senatorului PNL Alina Gorghiu. 

Pe 15 aprilie, Guvernul a aprobat și trimis către Parlament proiectul de Lege pentru dezvoltarea rețelelor de internet 5G în România.

Inițiativa prevede că furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Alina Gorghiu susține că măsurile transpuse în Legea adoptată de Senat ar reduce riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale și apărării țării.

Inițiativa Guvernului a pornit de la nevoia de protecție, de siguranță. Iar transpunerea Memorandumului 5G semnat între România și SUA este modalitatea prin care România s-a angajat să le garanteze. Securitatea sistemelor informaționale este obligatorie pentru protecția cetățenilor noștri”, a scris senatorul PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

Adoptarea Legii pentru implementarea rețelelor era obligatorie pentru lansarea licitației 5G, a mai explicat senatorul.

În cazul unui producător al cărui aviz CSAT este negativ, tehnologiile, echipamente și softurile acestuia pot fi utilizate pentru o perioadă de până la 5 ani, în cazul echipamentelor din nucleul rețelei și până la 7 ani, pentru celelalte echipamente din rețea, perioadă ce se calculează de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, a adăugat Alina Gorghiu.

Proiectul de lege poate fi consultat aici.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/legea-pentru-implementarea-retelelor-5g-adoptata-de-senat-in-calitate-de-for-decizional-alina-gorghiu-riscurile-amenintarile-si-vulnerabilitatile-la-adresa-securitatii-nationale-vor-fi-reduse/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/legea-pentru-implementarea-retelelor-5g-adoptata-de-senat-in-calitate-de-for-decizional-alina-gorghiu-riscurile-amenintarile-si-vulnerabilitatile-la-adresa-securitatii-nationale-vor-fi-reduse/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *