Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Legea pentru alegerile locale, analizată peste două săptămâni de CCR

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , , ,

Curtea Constituţională a României trebuia să discute, miercuri, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale și stabilirea datei alegerilor. Legea a fost atacată la CCR de PNL, după modificarea făcută în Parlament prin care se ia atributul guvernului de a stabili data alegerilor locale.

UPDATE. Conform surselor mainnews.ro, Curtea Constituţională a României va discuta sesizarea privind Legea referitoare la alegerile locale pe data de 3 iunie.

Conform modificărilor adoptate de parlamentari, data alegerilor este decisă de Parlament, prin lege organică, nu de Guvern, prin hotărâre.

Potrivit actului normativ, mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.

Până în prezent, Guvernul a fost cel care a decis data alegerilor, prin hotărâre.

PNL ia în calcul desfășurarea alegerilor locale la sfârşitul lunii septembrie, pe data de 27. În ceea ce privește alegerile parlamentare, se menține termenul de 6 decembrie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW