Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Legea pensiilor a fost respinsă din cauza lipsei senatorilor social-democrați/ Marius Budăi: O vom aproba la Camera Deputaților

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 iunie 2019 Etichete: , ,

UPDATE: Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi asigură pe români că Legea pensiilor va fi dezbătută și votată în Camera Deputaților. Budăi a mai spus că legea este „bună” pentru pensionarii din România. Reacţia vine după ce Puterea nu a întrunit suficiente voturi în Senat pentru ca legea să fie aprobată. Deşi Coaliţia are majoritate în Senat, legea nu a trecut din cauza absenţei social-democraţilor.

„Noi mergem mai departe și îi asigur pe români că noi, la Cameră, vom adopta această lege. În comisii vom corela toate prevederile, iar dacă sunt colegi din opoziție care doresc să vină cu propuneri,  sunt binevenite. Noi ne dorim să obținem consens politic pe această lege.

Vom avea majoritate la Camera Deputaților, asta veți vedea. Ne vom mobiliza, așa cum am făcut-o și până acum și veți vedea că o vom adopta, acum rămâne de văzut dacă va fi și promulgată.

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor”, a spus Marius Budăi.

Legea pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat pentru ca senatorii social-democrati au absentat masiv de la ședință. In plen, au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, insuficiente pentru o lege organică, care are nevoie de minim 69 de voturi.

Au votat în favoarea legii senatorii PSD, ALDE și UDMR, iar liberalii din PNL și USR s-au abținut.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW