Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Legea offshore ar putea ajunge în Parlament săptămâna viitoare / Cât ar urma să încaseze la buget statul român

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat miercuri, 6 aprilie, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că Legea offshore va fi asumată de coaliţia de guvernare şi promovată ca iniţiativă legislativă în Parlament.

Potrivit oficialului, statul român va încasa la buget în jur de 60-62-64%, iar investitorii, diferenţa, de 40-38-36%.

„Eu am spus încă din urmă cu doi ani de zile, sunt colegi în Parlament, în special de la USR, care nu au înţeles acest lucru, că propunerea de lege offshore va fi asumată prin lege în Parlament, prin depunerrea unei legi în Parlament. La nivelul coaliţiei se lucrează la o formulă de modificare a legii offshore”, a declarat ministrul liberal.

Virgil Popescu a precizat că „legea offshore va fi o iniţiativă asumată în Parlament de întreaga coaliţie de guvernare”.

„Statul român va încasa la bugetul de stat în jur de 60, 62,64%, vedem cum va ieşi din toate calculele. Este un procent aproximativ, dar minimum 60% din aceste exploatări din Marea Neagră, din taxele şi impozitele care se vor vărsa la bugetul de stat de către operatorii din Marea Neagră, iar investitorii, diferenţa, 40, 36%, cât va ieşi din aceste calcule, prin diferenţă”, a mai spus el.

Ministrul a precizat că speră ca legea să fie foarte repede adoptată.

„Fiind asumată de coaliţia de guvernare, dorim să intrăm în Parlament cu ea săptămâna viitoare”, a menţionat Popescu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW