Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Legea inițiată de PSD privind amânarea facturilor dezavantajează singurul jucător român pe piața de internet și telekom

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Legea adoptată vineri de Parlament privind amânarea cu trei luni a plății facturilor va dezavantaja RCS & RDS, singura companie românească prezentă pe piața de internet și telekom.

Potrivit legii, se amână la plată serviciile de telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. Asta înseamnă că RCS & RDS, lider de piață la internet și cablu tv va trebui va trebui să suporte amânările la plată. Pe de altă parte, Orange și Vodafone, marii jucători pe zona de telekom, nu vor fi nevoite să suporte aceste costuri.

La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile„, se arată în textul legii.

Legea se află în acest moment pentru examinare la președintele Klaus Iohannis și a fost atacată la Curtea Constituțională de PNL.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW