Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Legea care prevede ca Parlamentul să stabilească data alegerilor generale, blocată în Senat / Care sunt motivele

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2020

Legea care dă dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor generale este blocată, în acest moment, în Biroul Permanent al Senatului. Conducerea PSD susține că partidul nu mai are majoritate pentru a aproba trimiterea proiectului la Comisia Juridică, acuzând un senator care nu se mai regăsește pe un loc eligibil pe listele social-democraților pentru alegerile parlamentare că ar fi fost „cumpărat” de liberali.

Senatul nu a avut cvorum pentru a aproba trimiterea la Comisia Juridică a proiectului de lege care dă dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor generale, după ce Klaus Iohannis a trimis inițiativa legislativă la reexaminare.

Ion Ganea, membru al PSD și secretar al Biroului Permanent, ar fi refuzat în ultimele zile să răspundă apelurilor date de conducerea Partidului Social Democrat, fiind supărat că nu se mai află pe un loc eligibil pentru a obține un nou mandat în Parlament, după cum preciza, marți, Sorin Grindeanu.

„(Ion Ganea – n.r.) Nu se mai afla pe un loc eligibil pe listele PSD la Tulcea. De aici pana la a refuza sa-ti faci munca, e cale lunga. Nu inseamna, dar nu am dovezi, e o presupunere, ca trebuie sa asculti cantece de sirena venite dinspre putere. In Biroul Permanent nu mai avem majoritate (…) Azi nu avem niciun fel de parghie, chiar daca ne-am dori, sa facem aceasta amanare. Singurii care pot face acest lucru sunt cei de la Guvern”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ștefan Radu Oprea, liderul senatorilor PSD, a precizat, miercuri, că Ion Ganea va fi propus pentru excludere și acuză PNL și USR că ar boicota instituțiile statului în scopuri electorale.

PSD a convocat deja la ora 12.00 Consiliul Politic Naţional, având pe ordinea de zi propunerea de excludere a domnului Ion Ganea. Noul PSD nu tolerează astfel de comportamente, dar dincolo de acest lucru rămân faptele. Dreapta unită PNL-USR, la comanda lui Iohannis, a blocat una dintre instituţiile fundamentale ale statului în scopuri electorale, aşa cum au blocat toate măsurile pentru sănătate. Sunt dispuşi să omoare democraţia şi să distrugă sănătatea românilor pentru alegeri”, a afirmat Radu Oprea.

Mai mult, acesta îi acuză pe liberali că l-ar fi „cumpărat” pe Ion Ganea, pentru a bloca în Biroul Permanent proiectul de lege care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor generale.

Precum aţi observat la Senat, preşedintele Iohannis şi PNL care vor alegeri cu orice preţ, fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de 3 zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop – acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia”, a declarat liderul Senatorilor PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW