Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


Legea Adopției, promulgată marți de Klaus Iohannis / Ce modificări presupune

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2020

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea Adopției, ce prevede o serie de modificări care au rolul de a facilita procesul de adopție și de a reduce timpii de așteptare pe care copiii îi petrec în sistemul de protecție.

Mult așteptata lege a adopției a fost promulgată astăzi, 24 noiembrie 2020. Legea prevede o serie de modificări care au rolul de a facilita procesul de adopție și de a reduce timpii de așteptare pe care copiii îi petrec în sistemul de protecție, până la identificarea unei familii alături de care să crească și să se dezvolte”, se arată într-un comunicat transmis de Oana Bîzgan.

Printre principalele prevederi cuprinse în Legea Adopției se numără eliminarea celei de-a doua etape de identificare a rudelor din familia extinsă, în vederea încuviințării adopției, posibilitatea ca un copil să fie adoptabil și după împlinirea vârstei de 14 ani și desemnarea aceluiași manager de caz pentru frații care sunt ocrotiți în raza administrativ-teritorială a aceleiași direcții de asistență socială.

În plus, modificările care urmează să intre în vigoare conțin o serie de beneficii pentru părinții adoptatori și pentru cei care își doresc să adopte: extinderea valabilității atestatului de adoptator, beneficii similare celor de care se bucură părinții biologici și reducerea birocrației pe care o presupune întregul proces.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW