Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a Jandarmeriei din 10 august, renunță să mai fie detașat la IJJ Prahova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021

Locotenent-colonelul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la mitingul din 10 august, a și-a retras luni acordul pentru a fi detașat la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Laurențiu Cazan va reveni pe funcția de adjunct pentru ordine publică al directorului Jandarmeriei București.

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”, a transmis Jandarmeria Română.

Decizia vine la doar câteva ore după ce președintele PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că a convenit cu ministrul de interne, Lucian Bode, ca Laurențiu Cazan să nu mai aibă responsabilități operative.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloş a convenit cu ministrul de Interne ca Laurenţiu Cazan să nu mai aibă responsabilităţi operative în Jandarmeria Română: Am văzut ce face cu ele atunci când le are/ Domnul ministru va căuta o formulă

Tribunalul București este așteptat să se pronunțe pe 22 ianuarie cu privire la solicitarea DIICOT de reluare a anchetei în dosarul violențelor din 10 August. Reluarea cercetărilor îi vizează pe Laurențiu Cazan, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani), Dan Mihai Chirică (pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne).

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com