Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi: Sunt extrem de bine antrenată pentru orice presiuni. Nu sunt deloc îngrijorată

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 29 octombrie 2019

Laura Codruța Kovesi a declarat, într-un interviu acordat agenției Reuters, că deși își va prelua funcția de procuror-șef european în luna noiembrie, nu se vor vedea rezultate imediate din partea Parchetului Public European (EPPO), în privința combaterii fraudelor și a corupției care afectează bugetul UE.

„Cred că vor fi aşteptări mari odată ce instituţia va începe să lucreze efectiv la cazuri. Cred însă că oamenii trebuie să înţeleagă că rezultate credibile vor veni în doi-trei ani, odată ce vor începe să vină deciziile finale de la instanţe”, a menționat fosta șefă a DNA.

Kovesi a explicat că nu va fi intimidată de presiuni din partea nimănui:

„Va exista, cu siguranţă, presiune, odată ce anchetele încep, asupra instituţiei şi procurorilor, să nu uităm că oamenii care folosesc fonduri europene sunt în general oameni de afaceri, unii dintre ei foarte puternici”, spune ea. „Dar sunt extrem de bine antrenată pentru aceasta, nu sunt câtuşi de puţin îngrijorată de acest lucru”, mai spune aceasta

Laura Codruța Kovesi a mai declarat că noua sa funcție este exact ceea ce și-a dorit, iar principalul scop este de a se asigura că „instituția are bugetul și resursele necesare pentru a funcționa”.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW