Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski în Ucraina: În timp de război, corupția este trădare

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 martie 2023 Etichete: , ,

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a participat la conferința United4Justice, organizată în Liov, Ucraina. În discursul rostit la reuniune, șefa EPPO a susținut că Parchetul European trebuie să primească și competența de a verifica respectarea sancțiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului European remis sâmbătă, 4 martie. 

Conferința United for Justice s-a desfășurat în urmă cu o zi, dar vizita șefei Parchetului European a fost făcută publică abia sâmbătă. În cadrul conferinței, Kovesi s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Laura Codruța Kovesi a explicat că Parchetul European ajută autoritățile ucrainene cu investigații privind corupția, pentru că, „în timp de război, corupția este trădare”.

Totuși, parchetul pe care îl conduce este pregătit să investigheze și persoanele care subminează sancțiunile împotriva Federației Ruse.

„EPPO este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinația sau dreptul de proprietate asupra bunurilor și bunurilor care intră sub incidența regimului de sancțiuni al UE. Acest lucru ar contribui la încetinirea efortului de război al Rusiei și, cu confiscări în urma urmăririlor penale, chiar ar contribui la finanțarea reconstrucției Ucrainei după război”, a afirmat Kovesi.

Totodată, procurorul șef european a reiterat apelul pentru ajutor concret în Ucraina.

„Una este să o declari, iar alta este să o oferi. Una este să îți exprimi solidaritatea, iar alta este să îți asumi un destin comun”

Peste ani, istoria va examina fiecare alegere pe care vom fi făcut-o; fiecare fapt pe care vom fi ales să îl ignorăm, fiecare responsabilitate pe care o vom fi evitat. Cu toate acestea, nepoții noștri vor afla și despre alegerile pe care le vom fi făcut, pe baza faptelor pe care nu le-am putut ignora. Sper că se vor inspira din modul în care ne-am îndeplinit responsabilitățile”, a mai adăugat șefa Parchetului European. 

Laura Codruța Kovesi a vizitat Ucraina și pe 18 martie 2022, la nici o lună de la declanșarea conflictului, fiinf unul dintre primii oficiali ai UE care au vizitat țara.

Sursa foto: Twitter / European Public Prosecutor’s Office (EPPO)

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW