Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruţa Kovesi propune ca activitatea Parchetului European să fie demarată de la 1 iunie

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 aprilie 2021 Etichete: ,

Procurorul şef al Parchetului European (EPPO) propune ca activitatea efectivă a instituţiei să fie demarată de la 1 iunie. Laura Codruţa Kovesi a trimis propunerea comisarului european pentru justiţie, Didier Reynders, şi celui pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, potrivit unui comunicat de presă al EPPO.

În scrisoarea transmisă celor doi comisari europeni se menţionzează până în prezent au fost adoptate decizii-cheie pentru înfiinţarea parchetului, fiind finalizat sistemul de gestionare a cazurilor pe care instituţia le va investiga.

Până în prezent, au fost numiţi procurori delegaţi în 10 state membre participante, procedurile din celelalte ţări fiind în curs.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, ar urma să joace un rol important în consolidarea statului de drept în țările membre UE, în special în combaterea infracțiunilor ce pot afecta interesele financiare ale Uniunii.

Colegiul Parchetului European (EPPO) a validat, în februarie, cele 6 propuneri de procurori europeni transmise de Ministerul Justiției, după finalizarea procedurii de selecție din 29 ianuarie. Este vorba despre patru magistrați care activează la DNA, respectiv Jean Uncheșelu, Ana Dana, Elena Grecu și Irina Constantin. Ceilalți doi sunt Cristina Dana Bunea, de la Parchetul General, și Bogdan Florin Munteanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeşte şi OFICIAL România are primii 6 procurori delegați la Parchetul European / Colegiul EPPO a validat propunerile MJ

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *