Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi, despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale: Oamenii vor un candidat real, nu fantome

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 martie 2024 Etichete: ,

Procurorul șef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, a declarat sâmbătă, 2 martie, pentru SpotMedia.ro, că nu s-a răzgândit și că nu va candida la alegerile prezidențiale din România.

„Nu voi candida la prezidențiale. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu.

Dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație. Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios. Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida”, a spus șefa EPPO.

Kovesi a afirmat pentru prima dată acum aproape doi ani că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale.

Nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat Laura Codruța Kovesi în iulie 2022 la Radio Europa Liberă Moldova.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat la finele anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate în rândul românilor, urmat de Gabriela Firea, iar pe locul al treilea se află Diana Şoşoacă, înaintea lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion şi Laura Codruţa Kovesi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW