Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi, laude pentru foștii colegi din DNA

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a lăudat DNA la evenimentul „20 de ani de luptă împotriva corupției” de marți, 27 septembrie, pentru curajul și hotărârea de care instituția independentă a dat dovadă în cele două decenii de activitate. 

„În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituție independentă. S-au efectuat investigații față de persoane care păreau de neatins și s-a demonstrat că legea este egală pentru toți. I-ați făcut mândri pe români. I-ați făcut să creadă în instituții, i-ați făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră, ați contribuit la schimbarea mentalităților, la sensibilizarea societății cu privire la gravitatea fenomenului corupției”, a transmis fosta șefă a DNA.

Din poziția actuală de procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a declarat că este un privilegiu pentru instituția europeană să colaboreze cu DNA.

„Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA, multă muncă, vremuri dificile. Am fost suspuși unor atacuri constante din cauza investigațiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism și consecvență. Acesta a fost cel mai bun răspuns. Ne-a făcut mai puternici. Astăzi vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, curaj și hotărâre, pentru că nu ați renunțat. O instituție este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcționeze. Sunteți curajoși și puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Cred că sunt în măsură să spun aceasta”, a adăugat aceasta.

Kovesi a conchis cu urări aniversare în care i-a transmis instituției să rămână „puternică și independentă”.

CITEȘTE ȘI: 20 de ani de la înființarea DNA: Președintele laudă instituția, Bologa cere „voinţă politică” pentru a avea rezultate

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW