Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi a vizitat Ucraina / Procurorul general, la finalul întâlnirii cu șefa EPPO: Victoria justiției e inevitabilă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 martie 2022

Procurorul-șef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, se află vineri, 18 martie, în Ucraina, unde s-a întâlnit cu procurorul general al statului, Iryna Venediktova. Șefa EPPO este unul dintre primii oficiali ai UE care au vizitat țara afectată de războiul cu Federația Rusă.

Am discutat despre interacțiunea Procuraturii UE cu forța de lucru a Biroului Procuraturii Generale pentru percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război. Trebuie să găsim tot ce aparține celor care lansează rachete în jurul casei noastre și susțin uciderea în masă a civililor. Proprietatea lor va merge la refacerea statului și compensarea pierderilor fiecărui ucrainean”, a scris Iryna Venediktova, pe Facebook.

Tot vineri, a fost semnat un acord de lucru pentru cooperarea dintre Parchetul General din Ucraina și EPPO.

Procurorul-șef al Uniunii Europene a adus și o scrisoare de susținere procurorilor ucraineni din partea colegilor  EPPO. Frontul nostru juridic crește și asta înseamnă că victoria justiției este inevitabilă”, a menționat procurorul general al Ucrainei.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW