Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Lanț de furturi din autoturisme de lux/Hoții foloseau sisteme de bruiaj a semnalului telecomenzii mașinii

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Patru persoane din Alba – doi bărbați și două femei- au fost reținuți de polițiști fiind bănuiți că au dat mai mai multe spargeri la autoturisme de lux din care ar fi furat bani și bunuri în valoare de peste 60.000 de lei. Ei acționau fie individual, fie în grup, iar banii pe care îi sustrăgeau îi depuneau în contul a două tinere, una 20 de ani și una de 31 de ani. Ei reușeau să dea lovitura după ce bruiau semnalul telecomenzii de închidere centralizată a autoturismelor de lux.

„Polițiștii din Alba au reținut 4 persoane bănuite de furturi din autovehicule prin folosirea unor dispozitive pentru bruiajul sistemelor de închidere centralizată. Din cercetări a rezultat că, în ultimele 4 luni, ar fi sustras bani și bunuri în valoare de peste 60.000 de euro.

La data de 23 octombrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 11 percheziții, în județele Arad, Timiș, Sălaj și în municipiul București, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire și favorizarea infractorului”, precizează Poliția Română.

Totul a pornit după ce posesorul unui autoturism de lux a constatat că îi lipsesc 30.000 de euro și 30.000 de lei. Acesta lăsase banii in mașina parcată la un service din Alba Iulia.

„Ancheta polițiștilor din Alba Iulia a pornit după ce, la data de 12 septembrie 2019, un bărbat a sesizat faptul că i-a dispărut suma de 30.000 de euro și 30.000 de lei, din autoturismul de lux pe care-l lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia.

Astfel, au fost identificați doi bărbați, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad și unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul București care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare unde ar fi acționat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului și ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacții imobiliare”, susțin polițiștii.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au constatat că cei doi nu se aflau la primul furt. Ei erau autorii altor 5 furturi, ocazie cu care au sustras bijuterii, bunuri de valoare, dar și bani. Sumele sustrase erau depuse în conturile unor tinere dar și ale unei societăți comerciale.

„Din cercetări a rezultat că în perioada iulie – octombrie 2019, cei doi indivizi, acționând împreună sau individual, ar mai fi săvârșit încă 5 astfel de furturi, în București, Bacău, Oradea și Târgoviște, cauzând în prejudiciu de peste 30.000 de euro, constând în sume de bani, bijuterii și alte obiecte de valoare.

O parte dintre sumele furate ar fi fost transferate, prin intermediul unor servicii specializate în transfer de bani, în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbați și în conturile unei tinere de 31 de ani, din Arad.

Banii ar fi ajuns și în conturile unei societăți comerciale din Arad, administrată de unul dintre bărbați și de cele două femei”, precizează Poliția Română.

Cei doi bărbați, bănuiți de faptele de furt calificat și cele două femei bănuite de tăinuire și favorizarea făptuitorului au fost reținuți, urmând să fie prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW