Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


La un pas de un nou dezastru la Spitalul CFR Cluj Napoca, unde a izbucnit un incendiu | Conducerea unității medicale nu a cerut autorizație pentru securitate la incendiu nici măcar după amenda de la ISU, primită anul trecut – FOTO

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2020 Etichete: , ,

Conducerea Spitalului CFR Cluj Napoca, unde duminică dimineață a izbucnit un incendiu, nu a cerut, până în prezent, de la ISU, autorizația pentru securitate la incendiu. Asta deși unitatea medicală a fost chiar amendată, în trecut, pentru nereguli.

La ora 6:43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Incendiul s-a manifestat în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne.

Pacienți evacuați

A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului, în condițiile în care a fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al  spitalului.

Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar, fără să fie înregistrate și victime.

Intervenția s-a încheiat în jurul orei 7.50.

Potrivit Ministerului Transporturilor, pe acea secție erau 11 pacienți.

În urma planului de intervenție, în astfel de situații, de la nivelul instituției  s-a intervenit punctual pentru neutralizarea începutului de incendiu. A existat o degajare minoră de fum. Degajarea de fum a afectat etajul întâi, acolo unde se află secția boli interne. La momentul respectiv, pe secția respectivă erau internați 11 pacienți. Pentru 3 dintre ei s-a decis mutarea în alte saloane, pentru siguranța lor. Până la sosirea echipajelor de pompieri (câteva minute) începutul de incendiu a fost neutralizat de către echipele de intervenție de la nivelul Spitalului CF Cluj-Napoca, nemaifiind nevoie de intervenția ISU. Menționăm că niciun pacient și nicio persoană angajată a Spitalului nu a necesitat intervenție de specialitate în urma acestui incident”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Foto: ISU Cluj

N-au cerut autorizația ISU

Culmea, conducerea spitalului nici măcar nu a cerut autorizația pentru securitate la incendiu.

 În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015  Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei”, potrivit ISU Cluj.

În ciuda sancțiunii, nici până acum autorizația de securitate la incendiu nu a fost cerută.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, potrivit pompierilor de la ISU Cluj.

Foto: ISU Cluj

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW