Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


La cât a ajuns rata de infectare în municipiul Sibiu, cu o zi înainte de carantină

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020

Municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, dar autoritățile au impus, deja, primele măsuri de protecție. Rata de infectare în oraș a ajuns la 12.5 cazuri la mia de locuitori. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că mall-ul din oraș va fi închis începând cu acest weekend.

Dacă îmi permiteți să subliniez, știți că situația Municipiului Sibiu și a altor localități din județ necesită anumite măsuri, altele decât cele luate de Guvern. Având în vedere incidența și numărul de cazuri, în urma discuțiilor care au avut loc, inclusiv cu CJSU, s-a ajuns la următoarele:

Instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu, cu Șelimbăr, Tălmaciu, Cisnădie, începând cu ziua de luni. Excepție, în acest weekend și în fiecare weekend, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekend-urilor, cu excepție magazinelor, piețelor agroalimentare, a farmaciilor și a celor care vând materiale esențiale. Măsura de carantinare începe de luni, suplimentar vom avea măsuri pe durata weekendului, iar această măsură va începe din acest weekend”, a declarat Raed Arafat.

Pe lângă municipiul Sibiu, alte trei localități din județ vor intra în carantină. Localitatea Șelimbăr a ajuns la o rată de 13.7 cazuri la mia de locuitori. În orașul Cisnădie, în schimb, situația este mai complicată, incidența cazurilor din ultimele 14 zile ajungând la 17.

Orașul Tălmaciu are o rată de infectare de 8,87 cazuri la mia de locuitori.

Sursă foto: Prefectura Sibiu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW