Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul susține că Rusia va face față sancțiunilor occidentale: Putin va lucra la chestiunile economice

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 februarie 2022

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni, 28 februarie, că Rusia va rezista sancțiunilor impuse de țările occidentale care au dus la prăbușirea rublei la un nivel minim istoric. 

„Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt dure, dar țara noastră are potențialul necesar pentru a compensa [daunele]”, a declarat luni Peskov, într-o conferință de presă.

El a adăugat că „astăzi, Putin va lucra la chestiuni economice” și se va întâlni cu oficiali cu funcții-cheie în domeniul economiei, inclusiv cu ministrul de finanțe și cu guvernatorul băncii centrale.

Decizia și declarația vin după ce Marea Britanie, alături de SUA și UE, a tăiat accesul băncilor rusești la piețele financiare din Occident, oprind relațiile cu banca centrală, fondurile de investiții de stat și ministerul de finanțe.

Ca urmare, banca centrală a Rusiei și-a mai mult decât dublat rata dobânzii cheie, ajungând de la 9,5% la 20%. Aceasta este doar o încercare de a opri scăderea rapidă a valorii rublei, moneda națională a Rusiei, în raport cu dolarul american, care amenință să distrugă economiile rușilor de rând.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW