Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul, despre declarația lui Joe Biden de la Varșovia: Este fără îndoială alarmantă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 martie 2022

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a catalogat drept „alarmantă” declarația făcută de președintele SUA, prin care Joseph Biden a transmis că liderul de la Kremlin „nu mai poate rămâne la putere”, relatează luni, 28 martie, Reuters, la scurt timp după ce Casa Albă a explicat că Biden nu a cerut o schimbare de regim în Rusia.

Declarația este fără îndoială alarmantă(…)Vom continua să urmărim în acel mai atent mod posibil declarațiile președintelui Statelor Unite ale Americii”, a declarat, luni, Dmitry Peskov.

La finalul unui discurs susținut, sâmbătă, la Varșovia, Joseph Biden a spus despre Vladimir Putin că „acest om nu mai poate rămâne la putere.

Casa Albă a menționat, ulterior, că președintele Statelor Unite ale Americii nu a cerut o schimbare de regim în Federația Rusă.

Ideea lansată de președinte (n.r. Biden) a fost că Vladimir Putin nu trebuie lăsat să își exercite puterea asupra vecinilor din regiune”, a comentat un oficial al Casei Albe, citat de Tass.

Inițial, Kremlinul a reacționat tot prin vocea lui Peskov, care a transmis, sâmbătă, că „Nu Joe Biden decide. Președintele Federației Ruse este ales de cetățenii ruși”.

Declarația făcută de președintele SUA alimentează acuzațiile făcute de oficialii ruși cu privire la un așa-zis demers al SUA de a-l înlătura de la putere pe Vladimir Putin.

Fostul președinte rus, Dmitry Medvedev, a lansat în ultimele săptămâni o serie de acuzații la adresa SUA, menționând că subminează dezvoltarea altor țări și că Vestul încearcă să aducă Federația Rusă „în genunchi și să înceapă un proces de reformă (…) pentru a ne face slabi și obedienți sau, mai mult, să ne rupă în bucățele”.

Nu va funcționa. Rusia este suficient de puternică să își pună toți dușmanii la colț”, potrivit fostului președinte al Federației Ruse.

CITEȘTE ȘI: Fost președinte al Federației Ruse: Suntem suficienți de puternici să ne punem toți dușmanii la colț

Nikolai Patrushev, președintele Consiliului de Securitate din Federația Rusă, a declarat recent că SUA plănuiește să îl înlăture pe Vladimir Putin de la putere organizând o „revoluție colorată”, asemănătoare celor din Georgia și Ucraina, ce au dus la schimbarea regimului pro-rus din cele două țări.

Totodată, unul dintre motivele invocate de Vladimir Putin pentru a încerca să justifice invazia Ucrainei a fost legată de o așa-zisă tentativă a SUA de a se folosi de regimul de la Kiev pentru a amenința Federația Rusă.

Sursă foto: Russia OSCE Mission / Twitter

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW