Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Kremlin: Trimiterea unor trupe de menţinere a păcii în Ucraina ar fi „nesăbuită și extrem de periculoasă”

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 martie 2022

Rusia a avertizat NATO că va suporta consecințe grave în eventualitatea în care ar accepta să trimită unele forțe de menținere a păcii în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că decizia ar fi una „foarte nesăbuită și extrem de periculoasă”. La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a apreciat că trimiterea unor forţe de menţinere a păcii în Ucraina poate conduce la o confruntare directă între NATO şi Rusia. 

Peskov a declarat reporterilor, în cadrul unei conferințe, că orice posibil contact între forțele rusești și cele ale NATO „ar putea avea consecințe clare care ar fi greu de reparat”.

Polonia a declarat vinerea trecută că va prezenta oficial o propunere pentru o misiune de menținere a păcii în Ucraina la următorul summit NATO. Președintele american Joe Biden zboară miercuri în Europa pentru un summit de urgență al NATO la Bruxelles, care va avea loc în 24 martie.

Și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a abordat acest subiect.

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar să fie trimise trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat oficialul rus.

Lavrov a acuzat Statele Unite că fac „dificile” negocierile ruso-ucrainene, apreciind că scopul Washingtonului este să „domine” ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancţiunilor.

Urmărește LIVE cele mai noi evoluții din ziua 28 de război.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com