Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Kovesi, despre rolul procurorului-șef european: Parchetul European va fi o structură de investigare a fraudei financiare-VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Laura Codruța Kovesi a declarat, într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Uniunii Eropene, că instituția pe care o conduce  va fi o structură de investigare a fraudei financiare, în special a fraudei împotriva fondurilor europene.

Procurorul-şef al Biroului Procurorului Public European (EPPO) a vorbit în interviul acordat despre prioritățile instituției.

”Priorităţile noastre vor fi legate de investigarea eficientă, recuperarea daunelor şi îndeplinirea principalelor obiective care sunt stipulate în reglementări”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Numirea Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost validată de Consiliul Uniunii Europene pe 14 octombrie.

”Din punctul meu de vedere este o decizie istorică pentru că este prima dată când vom avea un organism pentru procurori pentru a investiga infracţiunile şi sunt sigură că împreună cu Curtea Europeană de Justiţie vom constitui pilonul principal în justiţie şi vom apăra mai bine valorile europene, statul de drept şi cetăţenii europeni”, a mai spus fosta șefa a DNA.

Ce atribuții are Kovesi

Kovesi va avea un mandat de şapte ani ca procuror-șef european. Instituția pe care o conduce se ocupă cu investigarea infracţiunilor împotriva bugetului UE, precum frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Rolul Laurei Codruța Kovesi este de a constitui structuri opreaționale și administrative în cadrul EPPO. De asemenea, procurorul șef are datoria să asigure buna funcționare a relațiilor de lucru cu autorităţile judiciare naţionale.

Kovesi mai are datoria să reprezinte Parchetul European în contactele cu instituţiile UE, statele membre şi ţările terţe.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW