Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Kovesi, despre activitatea Parchetului European: Vom primi de la început peste 300 de cazuri, avem nevoie de minimum 140 de procurori/ Tensiunile din România au fost un antrenament

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 10 iulie 2020 Etichete: , , ,

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că Parchetul European ar urma să preia încă de la început peste 300 de cazuri și are nevoie de resurse, dar și de cel puțin 140 de procurori pentru ca instituția să poată funcționa.

„Evit să dau cifre, suntem în mijlocul negocierilor, dar e important de spus că avem nevoie de resurse minime pentru a porni EPPO, apoi de resurse pentru a continua munca și să avem destule resurse. Pe baza evaluării noastre, vom primi încă de la început peste 300 de cazuri, ceea ce înseamnă că minimumul pentru a porni este să avem cel puțin 140 de procurori delegați și pe baza acestui număr, putem cere mai mulți bani la buget, pentru a putea face față tuturor lucrurilor din jurisdicția noastră”, a explicat Kovesi, în interviul acordat Politico.

Întrebată despre „tensiunile” la care a fost supusă în România, Kovesi a răspuns:

„Vă spun în glumă că a fost un antrenament pentru poziția actuală pe care o am. Cred că sunt foarte obișnuită să lucrez sub presiune și sunt obișnuită să am de-a face cu astfel de lucruri. În acea perioadă, procurorii din România erau cu adevărat independenți și aceasta este condiția principală pentru a lupta contra corupției, a crimei organizate. Acum, EPPO va fi un organism independent, iar procurorii europeni delegați vor lucra în EPPO și vor fi independenți”, a spus Kovesi.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW