Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, vizită la Centrul Satelitar al UE: Ajută Uniunea să gestioneze mai bine provocările de securitate actuale

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis a vizitat joi, 30 iunie, Centrul Satelitar al Uniunii Europene, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Acesta a menționat că realizările instituției sunt impresionante, întrucât ajută Uniunea Europeană și statele membre să gestioneze mai bine provocările de securitate actuale.

„Realizările Centrului sunt impresionante – analiza valoroasă, de încredere a datelor de satelit ajută Uniunea Europeană și Statele Membre să gestioneze mai bine provocările de securitate actuale, mai ales în aceste vremuri dificile”, a declarat șeful statului, cu această ocazie.

Centrul de sateliți al Uniunii Europene (SatCen) sprijină procesul decizional și acțiunile UE în contextul politicii externe și de securitate comune a Europei. Asta înseamnă furnizarea de produse și servicii bazate pe exploatarea resurselor spațiale și a datelor colaterale, inclusiv imagini din satelit și imagini aeriene, precum și servicii conexe.

Sub supravegherea Comitetului politic și de securitate și sub conducerea operațională a Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, SatCen oferă factorilor de decizie avertizări timpurii cu privire la crize potențiale, precum și cunoașterea situației la nivel mondial.

Acest lucru permite UE să ia măsuri diplomatice, economice și umanitare în timp util, inclusiv planificarea generică a intervențiilor.

Foto: Klaus Iohannis/ Twitter

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW