Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, vizită în SUA. Care sunt temele discuțiilor cu Donald Trump

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 august 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, se va întâlni marți, 20 august, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi șefi de stat vor fi discutate teme legate de provocările de securitate cu care se confruntă atât România, dar și SUA.

Conform președintelui Iohannis, alte teme de discuție vor fi „relația economică în creștere dintre cele două țări”, parteneriatul strategic dintre România și SUA, dar și alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Voi aborda și chestiuni care trenează de multă vreme, precum programul Visa Waiver, care trebuie să se rezolve”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

În data de 6 august Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă în care a anunțat vizita șeful statului în SUA.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump.

Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii.

Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW