Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Vă solicit tuturor, respectaţi noul set de măsuri!

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Klaus Iohannis a declarat că efectul măsurilor adoptate la începutul lunii octombrie se resimte în plafonarea numărului de cazuri de COVID-19, dar a menționat că pragul de 10.000 de cazuri este „mult prea sus”. Președintele a precizat că avem un număr mult prea mare de cazuri grave la ATI și de decese.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile şi începând de luni, din această săptămână e în vigoare un nou set de măsuri. Câteva observaţii legate de starea de alertă. Vă amintiţi că la mijlocul lunii octombrie Guvernul prelungise starea de alertă şi instituise un set măsuri. Avem un impact, o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta e o veste bună şi ne arată că măsurile au efect. Pe de altă parte, vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că trebuie să așteptăm 2-3 săptămâni până când efectele măsurilor adoptate la începutul lunii octombrie vor fi vizibile.

Avem un număr prea mare de cazuri grave la ATI şi avem un număr mult prea mare de decese şi atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, care a intrat în vigoare de luni. Iarăşi vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm 2, 3 săptămâni până noul set de măsuri va produce efectele dorite, limitarea numărului de infectări, a cazurilor grave şi sperăm o reducere a mortalităţii. Vă solicit tuturor – respectaţi noul set de măsuri! E nevoie de acest set de măsuri pentru sănătatea noastră, pentru a da o şansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a adăugat președintele.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW