Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis va participa joi la reuniunea Consiliului European/ Dăncilă: Crizele președintelui nu trebuie să mai fie și crizele României

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European la Bruxelles, potrivit Administrației Prezidențiale.

Pe agenda de discuții a reuniunii se regăsesc subiecte privind viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluții în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE, următorul ciclu instituțional la nivel european, combaterea schimbărilor climatice, extinderea UE precum și relația cu Turcia.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va pleda pentru un „buget ambițios caoabil să ducă la îndeplinire obiectivele Agendei strategice a UE, care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor”.

„Preşedintele României va arăta, de asemenea, că ţara noastră sprijină ferm menţinerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esenţiale datorită contribuţiei lor semnificative la sporirea investiţiilor europene şi continuarea procesului de convergenţă la nivel european”, arată Administraţia Prezidenţială.

În urma anunțului Administrației Prezidențiale, premierul demis al României, Viorica Dăncilă, a postat un mesaj pe Facebook prin care critică decizia lui Klaus Iohannis de a merge în Bruxelles.

„Am aflat cu surprindere că, în mijlocul uriașului blocaj instituțional pe care l-a creat, președintele Iohannis se gândește să mai plece într-o vizită externă, în loc să rămână în țară pentru a-și instala Guvernul. Este uluitoare nepăsarea președintelui în funcție cu privire la români și la guvernarea țării.

Să ne amintim motivele pentru care România se află în această situație de HAOS TOTAL NEJUSTIFICAT. Să ne uităm cu atenție cum, de luni întregi, președintele Iohannis calcă în picioare Constituția și blochează funcționarea Guvernului, într-un război împotriva PSD pe care obsesiv și-l imaginează”, a declarat Viorica Dăncilă.

Social-democrata a explicat „blocajele” pe care le-a acuzat Iohannis alegând să „sacrifice românii și să arunce țara într-o serie nesfârșită de blocaje și impasuri”.

„1. Iohannis a blocat constant funcționarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi miniștri, a încălcat Constituția României și a refuzat punerea în aplicare a deciziei CCR. În mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajaților din ministerele rămase fără conducere și a întârziat sau blocat procese vitale, precum luarea de măsuri urgente la nivelul MAI sau susținerea examenului de rezidențiat de către absolvenții Facultății de Medicină.

  1. În ceea ce privește numirea comisarului european din partea României, Iohannis și partidele de dreapta au arătat întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este că nici astăzi România nu are comisar european în noua formulă a Comisiei. Dacă nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fără rațiune oricărei alte propuneri.
  2. A orchestrat o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului PSD, însă nicio secundă nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv. Guvernul lui Iohannis nu există. Nu au echipă guvernamentală, nu au program și se pare că nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis și partidele care au semnat moțiunea de cenzură răspund pentru fiecare zi de risipire a banului public și blocaj instituțional”, a mai spus social-democrata.

Foto: Inquam photos, Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW