Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis va merge într-o nouă vizită oficială, de data aceasta în Coreea de Sud

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis va merge intr-o nouă vizită oficială, de data aceasta în Coreea de Sud, în perioada 22-24 aprilie. Scopul vizitei va fi consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea și adoptarea actului normativ „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”.

În perioada 22-24 aprilie, Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud, la invitația președintului Yoon Suk Yeol. Obiectivele principale vizite în cadrul vizitei sunt consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea și adoptarea actului normativ  „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, stabilindu-se direcțiile prinicipale de cooperare pentru următorii 10 ani.

Vizita va fi prima la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

Principalele subiecte vizate de România și Coreea de Sud

În cadrul vizitei și a întrevederii dintre cei doi președinți, Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol, principalele subiecte vizate vor face parte din domeniul energiei verzi și nucleare, noile tehnologii, IT&C, mediu și schimbări climatice, sănătate, educație, infrastructură. Vor fi abordare și subiecte aferente provocărilor la nivel regional și global.

Mai mult, „vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relației bilaterale, vizând: apărarea, energia nucleară, investițiile și comerțul exterior, cooperarea în situații de urgență și managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului și sportului”, se arată în comunicatul oficial transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele va fi însoțit de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Miercuri, 24 aprilie 2024, Președintele Klaus Iohannis va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility, Changwon (Busan), unde va avea o serie de discuții cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări și oportunități în domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici (SMR)”, se mai transmite în comunicatul oficial.

Vizita în Coreea, printre călătoriile „exotice” ale lui Iohannis

Vizita președintelui Klaus Iohannis în Coreea de Sud nu este prima la capitolul „destinații exotice”. Președintele a efectuat, doar în 2023, 34 de deplasări externe, în state precum Japonia, Singapore, Azerbaidjan, dar și în „turnee oficiale” în America Latină și în Africa.

Cuantumul deplasărilor externe ale lui Iohannis în 2023 a însumat peste 41 de milioane de lei, adică aproape o treime din bugetul total al Administrației Prezidențiale, și dublu față de vizitele efectuate în 2022.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW