Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis va discuta vineri cu Ludovic Orban despre alegerile anticipate: Își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, că va discuta vineri cu premierul Ludovic Orban despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate. Totodată, șeful statului a precizat că este mulțumit de activitatea șefului Executivului.

Întrebat dacă i-ar cere demisia premierului, în vederea declanșării alegerilor anticipate, dacă PSD nu depune moțiune de cenzură, președintele a răspuns:

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern. Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”.

De asemenea, întrebat dacă i-ar putea garanta lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Iohannis a răspuns:

„O întrebare ciudată. Pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca premier. În continuare eu cred că Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie interimar. Nu cunosc că ar exista o astfel de discuție și nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. Sunt foarte mulțumit și îmi doresc să continue Ludovic Orban”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW