Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis va conduce delegația României la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale ONU

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis va avea, între 20-23 septembrie, o vizită în Statele Unite ale Americii, unde va conduce delegația României la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU) din New York și se întâlni cu comunitatea de români din San Francisco, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

La finalul Adunării, pe 22 septembrie, Klaus Iohannis va participa la recepția oferită de Joe Biden, președintele SUA, și Jill Biden, prima doamnă a SUA, în onoarea Șefilor de delegații.

Printre prioritățile liderilor de stat care vor participa la Adunarea ONU se numără invazia rusă din Ucraina, pacea și securitatea umană, dezvoltarea durabilă, principiul „a nu lăsa pe nimeni în urmă”, incluziunea socială, securitatea cibernetică, drepturile omului, biodiversitatea, managementul apelor și gestionarea provocărilor globale pe baza datelor științifice.

Participarea Președintelui României la sesiunea din acest an va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, în contextul agresiunii ilegale și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care necesită solidaritate, unitate și reacție rapidă, bazate pe respectarea dreptului internațional”, arată Administrația Prezidențială.

Președintele va evidenția, în cadrul intervenției sale, că e necesară găsirea unor soluții comune pentru a răspunde provocărilor la nivel global, precum securitatea energetică, schimbările climatice, securitatea alimentară și accesul la educație.

Klaus Iohannis va participa și la Summitul global dedicat securității alimentare, unde „va transmite un mesaj privind eforturile țării noastre de a sprijini tranzitul cerealelor din Ucraina și de a răspunde preocupărilor la nivel global privind evitarea unei crize alimentare”, potrivit sursei citate.

Totodată, președintele va transmite un mesaj video și la Summitul Transformării Educației, unde România co-prezidează linia tematică „Profesorii, predarea și cariera didactică”.

În marja Adunării Generale a ONU, Iohannis se va întâlni cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass.

Pe 22 și 23 septembrie, președintele se va afla în San Francisco, unde va avea o întâlnire cu membrii comunității românești și cu reprezentanți ai conducerii unor companii din domeniul tehnologiilor inovative.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW