Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, un nou atac la adresa social-democraților: S-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa social-democraților. Aflat la Topul Național al Firmelor Private, șeful statului a spus că se bucură că s-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD.

”Evenimentul de astăzi înseamnă mai mult decât aprecierea meritelor antreprenorilor şi promovarea celor mai performante IMM-uri din România. Este recunoaşterea faptului că economia ţării noastre are resurse de creştere, că lăsăm generaţiilor viitoare şi soluţii, şi modele de urmat, nu doar datorii multiplicate şi incertitudini. Mă bucur că s-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care ştiu că a fost un adevărat test de anduranţă pentru dumneavoastră. Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private din România.

Iohannis: Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a face „România bine”

Iohannis a mai declarat că în prezent Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a face „România bine”.

”I-am întâlnit aseară pe colegii dumneavoastră de la Camera de Comerţ. În ciuda unui an dificil, marcat de o guvernare haotică, am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine, treptat, speranţa. Oamenii de afaceri încep să devină optimişti faţă de perspectivele economiei noastre. (…) Este timpul să regândim relaţia autorităţilor publice cu mediul de afaceri. Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituţional stabil, simplu şi echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocraţie, aşa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani”, a adăugat şeful statului.

Totodată, președintele a precizat că se așteaptă ca premierul Ludovic Orban și noii miniștri să ia măsurile potrivite pentru ca în România să crească semnificativ rata de absorbție a fondurilor europene.

”Proiectele de antreprenoriat social reprezintă iniţiativele şi angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalţi, ca răspuns la promisiunile deşarte şi la inerţia politicienilor social-democraţi, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societăţii. Când autorităţile eşuează, oamenii buni se mobilizează”, a conchis preşedintele Iohannis.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW