Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Trebuie să se instaleze urgent un Guvern de tranziție. Sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat vineri, după consultările cu toate partidele politice parlamentare că este nevoie să se instaleze urgent un Guvern de tranziție, fiindcă „orice zi în plus cu acest Guvern interimar PSD-ist este o zi pierdută pentru România și pentru români”.

„PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din evoluția românilor. Au lipsit de la consultări, nemotivat, adică au chiulit. Acum e nevoie să se instaleze urgent un Guvern, pe care l-am numit un Guvern de tranziție(…), a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că doar PNL este dispus să își asume guvernarea. Potrivit președintelui, celelalte partide au spus că doar sprijină guvernarea.

Liberalul a explicat că nu vor exista tăieri de salarii și pensii, așa cum au declarat membrii social-democrați.

Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii și pensii

„Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. O spun cu toată fermitatea, pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat că marți va desemna un premier care să vină cu o propunere de Guvern, însă, nu va desemna niciodată un social-democrat.

„Consultările începute azi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut. Eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un premier care să vină cu o propunere de guvern. Nu voi desemna un personaj din PSD. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis: Sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale

Președintele României a vorbit și despre alegerile anticipate, spunând că este în favoare lor, însă după prezidențiale.

„Există o discuție în spațiul public pe care vreau să o lămuresc: alegerile anticipate – personal sunt în favoarea lor, dar după prezidențiale. De ce această remarcă? Constituția nu favorizează anticipatele, aș putea chiar spune că prevederea e gândită să inhibe anticipatele. Ele se realizează foarte greu. În Constituție se spune clar că se dizolvă Parlamentul doar dacă două propuneri succesive de guvern pică. Asemenea condiții se întrunesc greu, e o problemă și sunt dispus să mă implic după prezidențiale într-o discuție corectă pentru a găsi o soluție”, a declarat Klaus Iohannis.

Liberalul a mai spus că dacă ar pica două propuneri pe care le-ar face, atunci Guvernul Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru „inacceptabil și de neimaginat”.

„Al doilea motiv: dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face, atunci acest guvern interimar ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și de neimaginat. Acum avem nevoie de un guvern rapid instalat, iar după prezidențiale putem redeschide toți împreună discuția pe anticipate”, a mai spus șeful statului.

Sursa photo: PNL

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW