Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis susține că sunt 50% șanse pentru organizarea alegerilor anticipate/ Critici pentru Dacian Cioloș

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 20 decembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a prezentat, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliștii, scenariile în care ar putea avea loc alegeri anticipate, menționând că și în acest caz tot Ludovic Orban ar urma să fie premier.

Șeful statului menționează că există două variante:

„Prima variantă este ca premierul să își dea demisia și să spună: dragi români, asta este singura cale pentru a ajunge la anticipate. A doua varianta este ca PNL să facă un pachet cu toate proiectele mari, să își asume răspunderea pe acest pachet și să vedem dacă se depune o moțiune de cenzură care să ducă la căderea guvernului”, a spus președintele la o întâlnire informală cu jurnaliștii, potrivit Digi24.

Președintele susține că Ludovic Orban ar urma să fie propus premier și după alegerile anticipate.

„Avem o relație foarte bună. Sunt foarte mulțumit de activitatea guvernului. Mai sunt și probleme, dar trebuie să ai răbdare cu oamenii să își intre în ritm, să cunoască instituțiile”, a precizat șeful statului.

Klaus Iohannis a fost deranjat de afirmațiile lui Dacian Ciolol, care a cerut PNL și președintelui ca  „măcar în ceasul al doisprezecelea (..) să înțeleagă că singura soluție pentru salvarea României sunt alegerile anticipate”.

„A sunat un clopoțel acolo în Parlamentul European și s-a trezit? Cine vrea acum anticipate sunt doar cei din PNL și USR. Când vrei să distragi atenția de la anumite subiecte scoți asta cu alegerile anticipate și cu ungurii”, a spus președintele.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW