Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se lase să funcţioneze pieţele în spaţii deschise

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 noiembrie 2020

Klaus Iohannis a venit cu precizări privind măsurile de restricție adoptate de Guvern. Președintele a anunțat că piețele care își desfășoară activitatea în spații deschise vor fi lăsate să funcționeze. Șeful statului a precizat că, în cazul în care locurile de la ATI vor fi ocupate în totalitate, pacienții care se află în stare gravă vor putea fi transportați în străinătate.

Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu în deschiderea şedinţei de Guvern şi am vorbit despre închideri de pieţe şi târguri, însă discutând mai în detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia că probabil că soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se închidă pieţele care sunt în spaţii închise şi să se lase să funcţioneze, dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise, fiindcă este toamnă. Sunt mici agricultori care acum vor să vină să îşi vândă produsele. Este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă şi atunci pieţele în spaţii deschise, deci pieţele tradiţionale ţărăneşti vor rămâne deschise. Sigur şi aici trebuie respectate cu sfinţenie toate normele. Vor fi evident verificări şi acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, în cadrul unor declarații de presă la Consiliul Judeţean Maramureş.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere transferul în străinătate al pacienților aflați în stare gravă, în cazul în care în spitalele din România nu vor mai fi locuri libere la ATI, Președintele a afirmat că se fac demersuri pentru ca această variantă să fie disponibilă.

Am discutat această variantă cu ministrul Sănătăţii. Chiar dacă în momentul acesta există spaţiu şi la  terapie intensivă şi locurile pentru bolnavii care nu au forme foarte grave, am iniţiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale. Sper să nu ajungem acolo, dar in extremis – da avem contacte şi le vom valorifica”, a afirmat Președintele.

Sursă foto: Inquam photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW