Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Situația din București e complicată, e nevoie de restricții suplimentare. Autoritățile nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de la ATI

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2021 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis susține că în București nu se impune instituirea carantinei, însă a precizat că ar fi nevoie de măsuri suplimentare de restricție, după ce rata de infectare din Capitală a trecut de pragul de 6 la mie.

Situația din București e complicată, au fost multe discuții, pentru București e nevoie să se ia restricții suplimentare. Sper că cei din CGMB să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații, în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Trebuie eliminate aglomerările, este în interesul nostru, al tuturor.

Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, restricțiile care sunt în vigoare în toată țara, restricții luate în localități cu rata de infectare foarte mare și campania de vaccinare care prinde viteză. Acest val 3, fiindcă suntem în valul 3, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 e nevoie de respectarea restricțiilor și accelearea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă și fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare. Prin respectarea acestor măsuri putem trece de pandemie”, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele României a precizat că autorităţile ar trebui să se ocupe de extinderea numărului de paturi de terapie intensivă.

„Numărul de locuri de ATI e limitat si s-a format, în ianuarie-februarie, impresia gresita ca pandemia cumva a trecut. Autoritatile competente nu s-au preocupat sa extinda numărul locurilor de terapie intensivă pentru pacientii Covid si suntem in aceasta situatie in care in fiecare zi se ajunge la limita, a completat şeful statului.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW