Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis și președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Mike Johnson, au discutat la Washington despre consolidarea Parteneriatului Strategic

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 mai 2024 Etichete: , ,

În cadrul vizitei sale de lucru în Statele Unite ale Americii, Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 9 mai 2024, cu Președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului Statelor Unite, Mike Johnson. Această întâlnire a avut loc în contextul strânselor relații bilaterale dintre cele două țări și a cooperării lor în domeniul securității și prosperității euroatlantice.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat recunoștința pentru atenția acordată de legislativul american, în special de către Camera Reprezentanților, pentru colaborarea cu România și alte state europene în promovarea securității și prosperității euroatlantice. El a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistență pentru Ucraina, văzut ca un sprijin esențial în menținerea ordinii internaționale bazate pe reguli.

În cadrul întâlnirii, Președintele României a subliniat, de asemenea, angajamentul autorităților române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, cu accent pe securitatea energetică. El a evidențiat interesul României de a juca un rol mai activ în asigurarea securității energetice la nivel regional.

De asemenea, s-a discutat despre evoluțiile recente din relația bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securității, iar Președintele Klaus Iohannis a subliniat rolul României ca furnizor de securitate.

Într-o notă de apreciere, Președintele României a evidențiat complexitatea situației de securitate din regiunea Mării Negre și a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta. În final, Președintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanții Parlamentului și Guvernului României pentru identificarea de posibilități de acțiune comună, în vederea atingerii obiectivelor împărtășite de cele două țări.

foto: presidency.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW