Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: România nu va trimite soldați în Ucraina

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 22 mai 2024

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul declarațiilor de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Naţional Piatra Craiului, că România nu va trimite soldați în Ucraina.

Klaus Iohannis a transmis că România nu va trimite combatanți în Ucraina și că decizia privind cedarea unei baterii Patriot către Ucraina se va lua în CSAT.

Ședința CSAT va avea loc imediat după ce specialiștii clarifică aspectele. Președintele a spus că nu există un orizont de timp pentru luarea acestei decizii și a subliniat că el nu acceptă ca România să rămână fără apărare antirachetă.

„În măsura în care, în final, România cedează, trebuie să primească altceva, altfel nu se va face nimic. Nu există un orizont de timp, fiindcă aceste discuții sunt purtate de cei din Ministerul Apărării și durează un timp”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a transmis că nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

„România e o țară sigură, românii nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România e amenințată. România beneficiază de cele mai importante garanții de securitate. E important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem înpreună cu aliații. Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista un pericol de atentate”, a adăugat Iohannis.

 

Foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

 

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW