Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, reacție întârziată la presupusa lovitură de stat din R. Moldova: Românii le sunt în continuare alături

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 15 februarie 2023

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, 15 februarie, o primă reacție privind situația din Republica Moldova, la trei zilei după ce Maia Sandu a denunțat o tentativă rusească de lovitură de stat.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunțat pregătirea unei lovituri de stat în Republica Moldova, într-un briefing de presă susținut luni, 13 februarie, la Chișinău.

Potrivit informațiilor Serviciului de Securitate din țara vecină, diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, ar urma să încerce schimbarea puterii de la Chișinău, prin atac asupra unor edificii ale statului, acțiuni violente și luare de ostatici. Detalii aici.

Președintele, reacție întârziată

Klaus Iohannis a transmis că România „condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării”, adăugând că „sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică”, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Administrația Prezidențială.

Liderul de la Cotroceni a reafirmat că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări și a reiterat susținerea României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova.

„Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean (…)

Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături”, a mai transmis sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Ce au spus politicienii din România despre tentativa de lovitură de stat din R.Moldova

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW