Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a încheiat/ Șeful statului cere susțierea USR, UDMR și PMP în turul doi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis spune, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că războiul împotriva PSD nu s-a încheiat și face apel către români să-l voteze și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Președintele României le-a cerut votanților PMP, UDMR și USR să-l susțină în cursa pentru un al doilea mandat de președinte.

Klaus Iohannis le-a cerut celor de la USR-PLUS să vină alături de el în turul doi al alegerilor prezidențiale. De asemenea, Klaus Iohannis i-a îndemnat și pe cei de la PMP și UDMR să îl susțină în turul doi pentru ”o înfrângere totală a PSD”.

„Acest lucru pentru Romania înseamnă un pas enorm . Datele exit poll arată deja că milioane de romani din țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru. Pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbare în bine din România. Am crezut mereu în români și în implicarea lor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor. Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid.

Lupta noastră este pentru îndepărtarea totală a PSD-ului de la putere pentru ca PSD să nu mai țină România captivă. Am făcut un pas mare în această direcție. Nu este pasul decisiv. Mai este de lucru. Acești ani au fost ani de muncă și de rezistență și am ținut piept.

PSD ar fi reușit să distrugă tot ce s-a construit în acești ani. Dacă i-am fi lăsat pe PSD-iști să și continue planurile și proiectele România s-ar fi întors în anii 90. Noi i-am oprit. Noi împreună cu românii. La europarlamentare a început și la referendum. Atunci românii au arătat că nu mai vor PSD.

Eliminarea Guvernului Dăncilă și instalarea Guvernului liberal Orban a arătat că nu mai pot face ce-și doresc. Dați-mi voie o apreciere deosebită pentru munca depusă de noul Guvern liberal. Și în țară și în străinătate votul a decurs într-o ordine perfectă, impecabilă. Războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem un pas.

Pentru următoarea rundă le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine , veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar. Le spun veniți la vot ca să înlăturați PSD definitiv de la putere. Celor care nu mai doresc să le plece copiii din țară le zic veniți la vot pentru ca acum putem sa schimbăm lucrurile. (..)

Votanţilor USR PLUS, care au susţinut astăzi un candidat foarte bun, le amintesc ce avem în comun – credinţa că statul de drept şi bunul european sunt pilonii dezvoltării României pe termen lung şi îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Celor de la PMP le spun: veniţi la vot. Acum putem împreună să facem România educată pe care şi eu mi-o doresc. Războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să lucrăm împreună, noi, PNL, USR PLUS, PMP, UDMR, care ne dorim o Românie normală.

Războiul cu PSD nu s-a încheiat dar noi suntem în poziția în care să muncim împreună. Dragi români, veniți la vot pentru o Românie normală”, a declarat șeful statului.

Potrivit sondajului CURS-Avangarde, prezentat de Digi24, Klaus Iohannis a obținut 39% voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2019.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW